Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Cyrus audio CDI-XR

 • 26 990 kr

CDI-XRCDi XR är utformad som en referens-integrerad CD-spelare, som bygger på arvet från CDi och innehåller många nya teknologier som utvecklats internt på Cyru

Tyvärr är denna vara tillfälligt slut. Kontakta oss via [email protected]

Så återkommer vi med leveranstid.

Dela
Artikelnummer: 180
Leverantör: Cyrus

CDI-XR

CDi XR är utformad som en referens-integrerad CD-spelare, som bygger på arvet från CDi och innehåller många nya teknologier som utvecklats internt på Cyrus de senaste åren. Inrymt i vårt ikoniska chassi med halvbredd, sitter CDi-XR bredvid de befintliga CDi- och CDt-modellerna och erbjuder en väsentlig prestandauppgradering.

TRANSPORT / SERVO
För flera år sedan investerade Cyrus kraftigt i att utveckla vår egen CD-servomekanism, vår ”Servo Evolution”. Designprincipen är att läsa så mycket information som möjligt från själva skivan första gången, snarare än att behöva förlita sig på att den omläser eller felkorrigerar.

Även om det är sant att data på en CD lagras i '1or och 0or', har det sätt som det läses på, som tar upp olika frekvenser av reflekterat ljus, analoga element. Därför kan precisionsteknik förbättra prestanda. Hylla-mekanismer ger betydande ”systembrus” när stegmotorerna i mekanismen måste användas under felkorrigeringsprocesserna när data inte plockades upp vid första passeringen. Vårt ”Servo-Evolution” -system minskar dessa återläsningar och korrigeringar med cirka 20%, vilket ger inte bara en renare dataström för DAC utan signifikant mindre brus som induceras i analoga utgångssteg.

Brus

Uppgraderade komponenter tillsammans med intelligent designade kretsar som använder "motströms" -metoder för att minska bullerupptagning är genomarbetat i hela designen.

Den grundläggande principen är att kraften börjar vid den "tystaste" delen av kretsen innan den strömmar mot "buller" -avsnitten. Mindre buller ”transporteras” eller induceras därför in i kraftvägarna, vilket begränsar överföringen av buller inuti produkten. Även om detta låter logiskt är applikationen i praktiken otroligt komplex och måste övervägas på en systemnivå. Till och med den geometriska inriktningen av enskilda komponenter har optimerats för att underlätta det renaste möjliga flöde av kraft och musikalisk signal.

DAC har varit inrymt på sin egen avskärmade del av kretskortet, igen för att motverka bulleröverföring

ANDRA GEN QXR DAC
DAC i CDi-XR är vår egen andra generationens QXR DAC-plattform med en viktig anmärkningsvärd skillnad i implementeringen. Eftersom en DAC vanligtvis måste hantera en mängd möjliga upplösningar och inmatningsvägar, är deras design alltid en liten kompromiss med den bästa möjliga konfigurationen för en viss källa. I CDi-XR vet vi dock exakt vilken upplösning som kommer att tas emot (44,1 kHz, 16 bitar) och den inkommande signalvägen som data kommer att färdas. Som en konsekvens kan vi kalibrera vår QXR DAC med otrolig precision. Vi kan optimera, inte bara den inkommande datasökvägen och själva datakonverteringen, utan också filtreringsstegen för DAC för att göra den bästa möjliga analoga utgången.

INTERNT STRÖMFÖRSÖRJNING
CDi-XR har, precis som alla produkter i XR-serien, haft en fullständig översyn av strömförsörjningen till varje kretssektion. Strömförsörjningen är mycket styvare och har gjort det möjligt för Cyrus-ingenjörer att få den anmärkningsvärda SE-motorn att gå ännu tystare.


SPECIFICATION

CYRUS CDI-XR SPECIFICATIONS

 • Integrated CD player
 • 32 bit 2nd Gen QXR DAC
 • Servo Evolution technology
 • Twin analogue outputs
 • Optical and coaxial outputs
 • PSU-XR upgrade port
 • User upgradable firmware
 • iR14 Remote control included
 • Dimensions (H x W x D) – 73 x 215 x 360 mm
 • Weight – 3.8kg