Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Focal Listen

  • 2 690 kr

En helt ny hörlur från Focal ser dagens ljus !Listen är ersättaren till Spirit One. Det är alltså en hörlur främst avsedd för att användas på resande fot. Det h

Tyvärr är denna vara tillfälligt slut. Kontakta oss via [email protected]

Så återkommer vi med leveranstid.

Dela
Artikelnummer: 295
Leverantör: Focal

En helt ny hörlur från Focal ser dagens ljus !

Listen är ersättaren till Spirit One. Det är alltså en hörlur främst avsedd för att användas på resande fot. Det härliga och engagerande ljudet har Listen ärvt från sin föregångare och i den fysiska konstruktionen har man gjort många förbättringar.

Listen har en helt ny konstruktion med nya material. Huvudbygeln är tillverkad i ett mjukt gummimaterial som gör luren lätt, skön att ha på sig och framförallt näst intill oförstörbar.

Listen är extremt flexibel, den kan vridas och böjas i oerhört kraftiga vinklar utan att ta någon som helst skada. Sista delen av bygeln är gängad så att man kan vika in kåporna när man inte använder lurarna. Denna konstruktionen gör inte bara bygeln väldigt tålig utan avlastar även trycket på leden där bygeln fäster in i kåporna.

Öronkåporna är täckta av en tunn metallkåpa på utsidan vilket ger extra blockering av ljudet utifrån samtidigt som det ger en exklusiv touch. Kuddarna som nu är avtagbara är tillverkade i 22mm tjockt Memory Foam vilket ger hög komfort.

Elementet är 4cm i diameter och tillverkat i Mylar som är väldigt lätt och som samtidigt ger mycket god dämpning. Den innersta delen av elementet – “Kalotten” är överdragen med Titanium för extra styvhet. Resultatet är ett mycket högt Styvhets/Vikt förhållande vilket tillför goda akustiska egenskaper och bidrar till en mycket lättdriven hörlur.

Listen är en sluten hörlur med god isolering av ljudet utifrån. Vi känner igen ljudet från Spirit One – luftigt och separerat och med lite extra tryck i det nedre mellanregistert utan att för den sakens skull störa den totala tonala balansen.

Dynamiken är dock förbättrad. Ljudet känns rappare och framförallt bastonerna har lite mer snärt i sig. Styrkan ligger i mellanregistret som levererar kristallklara röster och härlig närvaro.

Listen är mycket lättdriven. Impedansen ligger på 32 Ohm och känsligheten på hela 122db. Det är naturligtvis så att en hörlursförstärkare ökar prestandan men man kommer väldigt långt redan med en vanlig telefon.

Listen är ett headset så det finns en mikrofon på kabeln.

Kabeln är 1,4m lång och  är avtagningsbar. Den har även en  ny låsningsmekanism via en vridkontakt som fästs i vänster kåpa. Under mikrofonen finns en rund kontroll med en knapp för att enkelt svara på samtal, Play/Pause och skip.


Hörluren kan vikas ihop och transporteras i den medföljande mjuka fodralet. Kuddarna kan tas av och rengöras eller bytas.

Konstruktionen tillsammans med materialet i kåporna ger en passiv Noise Cancelling vilket innebär att hörlurarna filtrerar bort de störande ljudfrekvenserna utifrån utan behov av batteri.

Focal Listen

Typ:
Element:
Frekvensomfång:
THD:
Impedans:
Känslighet:
Kabellängd:
Vikt:
Finish:
Sluten Hörlur
40mm Mylar/Titanium
15Hz – 22kHz
<0.4% @ 1kHz / 100dB SPL
32 Ohm
122dB SPL @ 1kHz – / 1Vrms
1,4m
273g
Svart