Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

Subwoofers

Här hittar du våra Subwoofers. Scrolla ner på sidan för att läsa mer om hur du kan tänka vid valet av din.


Ruark audio RS1 Subwoofer

Subwoofer

Ofta tänker man hembio och stora explosioner när man tänker Subwoofer. Men är det verkligen bara där den gör nytta, självklart inte.

En subwoofer kan göra mycket för din anläggning och då inte bara genom att tillföra bas. Till exempel så kan vissa subwoofers dela av dina högtalare så att de inte behöver spela den djupa basen och då kan de koncentrera sig på att spela diskant och mellan, utan att behöva spela den tunga basen. 

Oftast går det bra att ställa den i ett hörn, men det kan vara värt att laborera en del med placeringen, speciellt om den är tänkt för HIFI. Placering nära vägg eller i ett hörn ger mer bas, men också en mer oprecis bas. Det kan dessutom ibland vara bäst med två, för att det ska harmonisera ihop ordentligt. Ett bra tips om placering är att gå runt i rummet och lyssna efter vart du får mest bas och sedan placera baslådan där.

Idag finns det trådlösa modeller, men avancerade program i, där du kan ställa in vart den står i rummet och vid vilken frekvens den ska gå in. Här gör många fel och låter den gå alldeles för högt upp. Det är inte nödvändigt att de överlappar varandra allt för mycket. Exempelvis, dina stereohögtalare spelar ned till 45Hz, då kan du ju låta basen göra det den är bra på, nämligen att ta vid ungefär där dina högtalare tar slut. Börja med att dra upp den till för mycket, för att sedan ställa ned den tills du tycker det låter bra. Det är dina öron som bestämmer.